Autovindecarea

Majoritatea preferam sa alergam cu o oarecare disperare la farmacia cea mai apropiata (care din nefericire acum sunt suspect de aproape de fiecare casa)  atunci cand avem chiar si o simpla migrena, uitand ca in organismul fiecarui om este codata o forta miraculoasa, autovindecarea, a carei eficienta a insotit umanitatea in mod inconstient cu mult inaintea aparitiei primilor vraci.

De-a lungul timpului au existat oameni care si-au indreptat atentia catre secretele ascunse ale acestei puteri miraculoase si in ciuda miilor de ore de teste si a tehnologiilor din ce in ce mai performante, nimeni nu a reusit pe deplin sa inteleaga cu adevarat care sunt procesele care stau la baza autovindecarii a diverselor maladii a caror forta distructiva capata accente de multe ori dramatice.

Au fost totusi descoperite cateva elemente comune ale acestor maladii si metode cu adevarat eficiente de atac cu rezultate mai mult decat asteptate, dovedite cu ajutorul testelor de laborator.

Din nefericire, oamenii inca nu isi cunosc intregul potential cu care au fost haraziti pe pamant, si manati de o lasitate genetica, atunci cand afla ca au afectiuni despre care se spune ca au un impact nimicitor (vezi multitudinea de tipuri de cancere, HIV, etc). Cum spunea renumitul scriitor Pavel Corut „ Nu trebuie sa prizam cocaina, sa turnam pe gat pahar dupa pahar de whisky sau sa facem abuz de antidepresive pentru a simti ca plutim deasupra lumii” din simplul motiv ca adevarata forta se afla in noi : credinta in fortele proprii fara nici un alt component din afara organismului. Omul, trupul sau poate produce acei stimulenti ai fericirii de zeci de ori mai puternici decat orice drog sau medicament sintetic sau natural.

De pilda, alergarea ritmica, timp de minimum 20 de minute, de trei ori pe saptamana, stimuleaza secretia de endorfine, ne reda buna dispozitie si ne stimuleaza imunitatea. Tradus chimic, aceasta inseamna ca organismul nostru produce hormonii tineretii (cand ne aflam in plenitudinea fortelor noastre fizice si psiho-emotionale), ai dragostei si afectiunii, ai bunei dispozitii si calmului. Cultivarea unor pasiuni legate de mediul natural, cum ar fi lucrul in gradina, pomicultura, apicultura, ca si a celor legate de artele plastice, de muzica, de literatura, au efecte asemanatoare. Stimularea principalelor noastre organe de simt (vazul, auzul, mirosul, gustul si cel tactil- pipaitul) ne pot produce constelatii de mici bucurii si placeri. Practicarea aromoterapiei sau arderea, din cand in cand, a unor betisoare cu arome care ne plac, ascultarea sunetelor din natura, chiar fredonarea unor refrene preferate, o cina cu feluri de mancare simple sau rafinate, luata impreuna cu prietenii, mersul descult prin iarba, mangaierea copiilor sau a persoanelor dragi, caderea apei din dus pe piele etc. Fiecare om trebuie sa-si descopere propriul cod de placeri, sa-l foloseasca intens si sa se bucure.

” Credinta ca autosugestia produce efectele pozitive dorite grabeste transformarea dorintei in realitate. Cel mai eficient mijloc de dezintegrare a cauzelor bolilor este autosugestia pozitiva, combinata cu imageria mentala. De exemplu, cineva care are ulcer gastric isi poate formula dorinta de vindecare intr-o fraza simpla, la timpul trecut, ca si cum ar fi deja indeplinita, vizualizand, concomitent, cu ochii mintii aceasta imagine, pana la nivelul celulelor organului respectiv (desigur, trebuie sa avem niste minime cunostinte de anatomie umana): “Nisele s-au inchis si ulcerul mi s-a vindecat!”. Repetati aceasta fraza in liniste, cu voce calma, sigura, ca o litanie, de cate 30 de ori, dimineata si seara. Cand fraza ajunge in subconstient, acesta intervine in mecanismele neuro-fiziologice ale organismului si executa ordinul de vindecare. Geneticienii au descoperit ca, gratie creierului emotional, fiecare celula a organismului nostru ne intelege si ne indeplineste cele mai fierbinti dorinte, exprimate pe un fond de emotii pozitive. Persoanele cu un nivel mai scazut de cultura confunda autosugestia cu un fel de vraja care produce efecte imediate, in genul miracolelor promise de mistici.

Autovindecarea
Derulează în sus
Programare